Musiikki & Media

28. Musiikki & Media järjestetään 4.-5. lokakuuta 2018 Tampereella Solo Sokos Hotel Torni Tampereessa (Ratapihankatu 43) Paja Kongressi -kokoussiivessä. 

Vuonna 1989 perustettu tapahtuma on Suomen johtava musiikkialan ammattilaisille räätälöity konferenssi.

Kenelle?

Musiikki- tai media-alan ammattilaisille ja alalle aikoville sekä sidosryhmätoimijoille.

Musiikki & Mediassa vierailee vuosittain yli 700 kotimaista toimijaa levy-, kustannus-, live-, jakelu-, tuotanto- ja media-aloilta. Lisäksi tapahtumaan saapuu noin 100 kansainvälistä ammattilaista jopa kahdestakymmenestä maasta. Musiikki & Media onkin suomalaisen musiikkialan tärkein väylä kansainvälisille markkinoille.

Ensiluokkaisen hyvä tapahtuma kollegoiden tapaamiseen ja uusien kontaktien luomiseen! Musiikki & Media on kuin autiosaari, jonne kaikki alan tekijät ovat "majoittuneet" kolmeksi päiväksi! Suosittelen!

- Jari Väyliö, yrittäjä, Ohjelmatoimisto Rocktalo


Mitä?

Musiikki & Media koostuu seminaareista, showcase-keikoista ja Industry Awards Gaalasta.

Seminaariohjelma pureutuu vuosittain tuoreisiin trendeihin, uusiin ilmiöihin ja menestystekijöihin sekä alan tulevaisuuteen. Tapahtumassa ovat luennoineet esimerkiksi Seymour Stein (SireRecords), Jonathan Forster (Spotify), Tom Silverman (Tommy Boy), Tommy Ramone (Ramones) ja David Fricke (Rolling Stone). Kaikkiaan kolmeen päivään mahtuu noin 60 paneelikeskustelua, workshopia, pyöreän pöydän keskustelua, tietoiskua, keynote-puheenvuoroa ja haastattelua, joissa esiintyy jopa 150 kansainvälistä ja kotimaista keskustelijaa.

Kiinnostavimmat uudet artistit saavat uralleen nostetta Lost In Music -festivaalilla, joka tuo ammattilaisten ja suuren yleisön ulottuville vuosittain yli 100 tuoretta ja ajankohtaista yhtyettä ja esiintyjää. Lost In Musicia alettiin järjestää osana Musiikki & Mediaa vuonna 2007. Festivaalilla kuultavat genret ulottuvat indiestä poppiin ja rockiin, hip hopia ja metalliakaan unohtamatta. Pääosa artisteista on suomalaisia, mutta joukossa on myös kansainvälisiä esiintyjiä muun muassa Pohjoismaista, Baltiasta ja Venäjältä.

Perjantaina 6.10.2017 järjestettävässä Industry Awards Gaalassa palkitaan menneen vuoden menestyksekkäimmät ammattilaiset. Gaala huipentuu Tampereen kaupungin kanssa yhteistyössä luovutettavaan Tampere Music Award -palkintoon, joka myönnetään jo kuudetta kertaa merkittävästi musiikkialan kehittymiseen vaikuttaneelle kansainväliselle henkilölle, yritykselle, yhteisölle tai idealle. Gaala järjestetään Solo Sokos Hotel Torni Tampereessa.

Music & Media Finland is a jewel that needs to be experienced first-hand to be truly appreciated. I had heard about it for years, but, until I participated, I had no idea how truly special it is.

- Ted Cohen (TAG Strategic, USA)


 

Tapahtuman aikana Tampereella pöhisee muutenkin, sillä kaupungissa järjestetään myös lukuisia alan ammattilaisten ja yhdistysten oheistapahtumia ja kutsuvierastilaisuuksia.

Musiikki & Median ohjelmarunko (kellonajat suuntaa-antavia)


TORSTAI
Check-in / info  9.00-17.00
Seminaarit  9.30-17.00
Avajaiset  18.30-20.00
Lost In Music -keikat  20.00-02.00
PERJANTAI
Check-in / info  9.30-16.00
Seminaarit  10.00-16.00
Industry Awards -gaala  18.00-21.00
Lost In Music -keikat  20.45-02.00

Miksi?

Verkostoituminen, uudet kontaktit ja kaupanteko. Kolmessa päivässä tapaat Suomen musiikki- ja media-alan avaintoimijat sekä joukon lupaavia artisteja, alalle palveluja tuottavia tahoja ja opiskelijoita.   

Meillä kohtaat vuosittain myös ajankohtaisia, kansainvälisiä toimijoita, jotka hakevat yhteistyökumppaneita Suomesta. Musiikki & Media on vakiinnuttanut asemansa erityisesti Pohjoismaiden, Euroopan sekä Venäjä-Baltian alueiden musiikkialan ammattilaisten yhteisenä tapaamispaikkana.

Musiikki & Media toimii tiedonvälittäjänä ja keskustelualustana, josta saat eväitä sekä oman liiketoiminnan että henkilökohtaisen osaamisen kehittämiseen. 

Milloin muutoin maassamme on mahdollista tavata ja verkostoitua usean päivän ajan yli seitsemänkymmenen ulkomaalaisen ammattilaisen kanssa, jotka on tuotu Tampereen kokoiseen pitäjään ihan vaan meitä varten? Arvostan.

-Jussi Hautala, Head of artist management, Result Entertainment


Lisää tapahtumaan osallistuneiden kommentteja täällä.

Musiikki & Media 2017 -faktat:

  • 700 osallistujaa, joista 15% kansainvälisiä vieraita yhteensä 18:ta maasta
  • kolmipäiväisessä seminaariohjelmassa 55 aihetta ja 120 panelistia Suomesta ja ulkomailta
  • Lost In Music -showcase-festivaalilla esiintyi neljänä iltana 90 artistia yli 10 000 keikkakävijälle
  • 81% osallistujista koki saaneensa tapahtumasta itselleen hyödyllisiä uusia kontakteja (kyselytutkimus Musiikki & Media 2017 osallistujille 10/2017)

Musiikki & Median tuotannosta vastaa Suomen Musiikki & Media-Tapahtumat S.M.M. Oy. Suomen musiikkialan tärkeintä ammattilaistapahtumaa tukee Tampereen kaupunki. Musiikki & Median kansainvälisen seminaariohjelman toteuttaa Music Finland. Tuotantoa rahoittavat työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä ulkoasiainministeriö ja Musiikin edistämissäätiö (MES).

Kuvia sekä Musiikki & Mediasta että Lost In Music -festivaalista menneiltä vuosilta ja tapahtumien logot löytyvät Flickristä.

Mielenkiintoista tietoa sisältävät myös menneiden vuosien 1989-2016 tapahtumaoppaat.

Musiikki & Media 4.-5.10.2018
Lost In Music 4.-6.10.2017