Seminars

Liput myydään loppuun ja jälkimarkkinat rehottavat

 Liput myydään loppuun ja jälkimarkkinat rehottavat

Thursday 5.10.Raide 1 / 15:00 - 15:45

Moderator : Mirva Merimaa (Tiketti)

Panelists: Mikko Niemelä (Ruisrock), Emilia Mikkola (Flow), Risto Salminen (Teosto), Tommi Saarikivi (Ultra Bra) ja Jani Levänen (Ticketmaster International)

Lippujen jälleenmyynti ja väärennetyt liput ovat puhuttaneet tänä vuonna. Ultra Bran loppuunmyytyjen keikkojen lipputrokaukset nousivat valtakunnalliseksi pääuutiseksi medioissa. Ticketmasterin sivuilta ohjattiin asiakkaita sen tytäryhtiön Seatwaven jälleenmyyntipalveluun, missä hinnat ja jopa Seatwaven palvelumaksut useissa tapauksissa ylittivät lippujen alkuperäisen hinnan. Kesn Ruisrockin liput myytiin ennakkoon loppuun ennätysajassa, ja myös Flow oli osittain loppuunmyyty, Tästä seuranneet kakkosmarkkinat olivat ennennäkemättömät.
Poliisille tehtiin ennätysmäärä rikosilmoituksia väärennettyjen ja käytettyjen lippujen kaupoista erilaisilla nettialustoilla. Suomessa lippujen jälleenmyyntiä ei laki rajoita, toisin on Tanskassa. Keskustelussa pyritään avaamaan tilannetta eri näkökulmilta sekä pohtimaan pelisääntöjä villeille markkinoille.