UUTISET

4.9.2017

Olutkulttuuri musiikissa ja musiikkikulttuuri oluessa

Lisää mielenkiintoista seminaariohjelmaa lauantaille! Musiikkifestivaalit ovat muuttuneet elämyspuistoiksi joissa näkyy myös olutkulttuurin nousu. Kuinka erilaisella valikoimalla pystytään tuottamaan parempaa palvelua entisestään vaativammille kuluttajille ja kauanko makuja tappava muovituoppi nousee festarivieraan huulille? Onko suomalainen festivaalivieras eurooppalaistunut juomatavoiltaan ja vastaako nykyinen alkoholilaki tätä päivää?

Myös lukuiset bändit ja musiikkiproduktiot ovat saaneet omat olutmerkkinsä mutta kuinka yhteistyötä hyödynnetään puolin ja toisin? Näistä ja muista ajankohtaisista aiheista vaahdotaan paneelissa jossa keskustelevat festivaalituottaja Sami Rumpunen Provinssista, tapahtumavastaava Juha Korvola Hartwallilta, Raskasta Joulua produktion "isä" Erkka Korhonen sekä Vakka-Suomen Panimon myyntipäällikkö Janne Mikkola. Paneelin vetää tuottaja Jari "cyde" Hyttinen ja paneelin tuottaa OlutPOSTI media ja Suomen Olutseura ry.

 


24.8.2017

Pekka Haavisto avaa Musiikki & Median

Musiikki & Mediassa luodaan teesit tasa-arvon ja diversiteetin edistämiseksi musiikkialalla


Jatkona vuotuiselle Musiikkialan Naistenklinikka -tapahtumalle kutsuu Music Finland Musiikki & Median osanottajat laatimaan yhteiset teesit, joiden on tarkoitus toimia toimintaperiaatteina tasa-arvon ja diversiteetin edistämiseksi musiikkialalla. Teesit luodaan Musiikki & Mediassa torstaina 5.10. klo 9.30-12.00 järjestettävässä työpajassa, jonka avaa kansanedustaja ja presidenttiehdokas Pekka Haavisto. Tilaisuudessa kuullaan myös taustoittavaa tietoa kulttuurialan ja yhteiskuntamme rakenteista.

Musiikkialan Naistenklinikat ovat aina olleet avoimia kaikille, mutta erityisesti tämän vuoden työpajaan ja keskusteluun toivotaan laajaa osanottajajoukkoa musiikkialalta - sukupuolesta, taustasta ja genrestä riippumatta. Työpajassa luodut teesit ovat kaikkien musiikkialalla toimivien organisaatioiden ja yksityishenkilöiden allekirjoitettavissa digitaalisesti.


Onnistuneen neuvottelun elementit


Musiikkialalla neuvotellaan päivittäin. Miltä neuvotteleminen näyttää artistin, levy-yhtiön toimitusjohtajan, managerin ja juristin silmin - ja miten omaa neuvotteluosaamista voi parantaa? Paneelissa jaetaan neuvottelukokemuksia ja vinkkejä neuvottelujen onnistumiseen. Keskustelua johtaa aiheesta tietokirjan julkaissut Muusikkojen liiton lakiasiainpäällikkö Lottaliina Pokkinen, ja keskusteluun osallistuvat Kimmo Valtanen (Universal Music), Tiina Vihtkari (Sublime Music Agency) sekä artisti Ville Malja.

 

Music in Media - Trends & Opportunities in the UK Sync World


Yhteistyössä UK & Europe Guild Of Music Supervisors -järjestön kanssa järjestettävä paneeli esittelee Iso-Britannian vaikutusvaltaisimpia musiikkipäälliköitä (music supervisor) elokuvan, TV-sarjojen, mainosten ja pelien maailmasta. He kertovat konkreettisesti työnsä prosessista joka alkaa musiikin löytämisestä ja päättyy siihen, kun se on saatu lisensoitua visuaaliseen tuotteeseen. Panelistit, joiden ansiolistalle kuuluu mm. Wonder Woman- ja Oasis: Supersonic -elokuvien sekä Gran Turismo -pelin ja Audin mainosten musiikkivalinnat, näyttävät esimerkkejä töistään sekä keskustelevat alan trendeistä sekä siitä, millaisia mahdollisuuksia oikeudenhaltijoille ja artisteille löytyy musiikin ja median nopeasti muuttuvassa maailmassa.
Moderaattorina toimii Duncan Smith (Senior Music Supervisor, Sony Interactive Entertainment Europe)
ja panelistit ovat Ayla Owen (Head Of Music, The Most Radicalist Black Sheep - BBH), Iain Cooke (Elokuva- ja TV-alan musiikkipäällikkö) ja Karen Elliot (Hothouse Music).

 

A Day in The Life of an A&R


A&R-managerit vaikutusvaltaisilta eurooppalaisilta major- ja indie-levy-yhtiöiltä keskustelevat työnsä iloista ja haasteista. Paneelissa puhutaan esimerkiksi siitä, millaisista tehtävistä kansainvälisen A&R-työläisen päivät koostuvat ja siitä, kuinka artisteja löydetään ja halutaan löytää. Muina aiheina on myös A&R-työn erot eri markkinoilla sekä naisten asema A&R-maailmassa.
Panelisteina on alan huippuja, kuten Victoria Ree (Polydor Records, UK), Arina Logacheva (Universal Music, Germany).

 


24.8.2017

Lost In Musicin päiväkohtainen ohjelma on valmis!

LIM in nettisivuilta löydät nyt valmiin päiväkohtaisen ohjelman! Käy tutustumassa ja ohjelmoi itsesi kohti syksyn musiikillista ilotulitusta!

LIM2017


24.8.2017

Legendaarinen japanilainen levy-yhtiömies ja musiikkikustantaja Hajime Taniguchi tulee Tampereelle

Musiikki & Media on ylpeä voidessaan julkistaa lisää merkittäviä japanilaispuhujia suomalais-virolaiseen Finest Sounds musiikkivientiprojektiin liittyen.

Hajime Taniguchi on yksi japanilaisen musiikkibisneksen keskeisiä toimijoita. Valmistuttuaan Belmontin yliopistosta Nashvillessa, USAssa, Taniguchi aloitti vuonna 1986 CBS/Sony Songsissa 1986 ja siirtyi 1994 vastaamaan Japanin menestyksekkäimmän indie-yhtiön Avexin kansainvälisestä strategiasta. 2010-luvulla Taniguchi toimi Japanin musiikkikustantajien puheenjohtajana ja viime vuodesta alkaen hän on johtanut indieyhtiöiden digioikeuksia hallinnoivan Merlinin Japanin operaatiota ja hän toimii myös johtamisen professorina Sanno yliopistossa Tokiossa ja vetää omaa konsulttiyritystään TGI Tokyo Inc.

 


10.8.2017

NYT on aika ehdottaa Industry Awards -ehdokkaita!

Industry Awards -gaalaa juhlimme perjantaina 6.10.2017. Gaalassa palkitaan jälleen alan parhaimmat. Nyt voit ehdottaa sinun mielestäsi parasta ehdokasta tulevaan äänestykseen.

Ehdota mielestäsi palkinnon ansaitsevia alan ammattilaisia ja yrityksiä tämän lomakkeen kautta. Ehdotuksia otetaan vastaan perjantaihin 25.8. klo 24 saakka.
Varsinainen äänestys aukeaa torstaina 31.8. ja äänestää voivat vain rekisteröityneet osallistujat. Varmista siis mahdollisuutesi vaikuttaa rekisteröitymällä heti!

Musiikki & Median seminaariohjelman pääpäivät ovat torstai ja perjantai, jolloin teemoja ovat mm. työhyvinvointi, musiikkialan monimuotoisuus ja moniarvoisuus. Unohtamatta kansainvälistä ohjelmaamme! Lauantaina tuomme Hotelli Tornin kokoustiloihin ohjelmaa mm. Finest Sounds -hankkeen puitteissa. Lue lisää sivuiltamme.« Edelliset 5   Seuraavat 5 »