UUTISET

16.10.2015

MUUSIKKOJEN LIITON TUNNUSTUSPALKINTO 2015 ANNAMAIJA SAARELALLE

Suomen Muusikkojen Liitto ry:n vuoden 2015 tunnustuspalkinto on myönnetty yrittäjä, toimitusjohtaja, FM Annamaija Saarelalle hänen pitkäjänteisestä ja tuloksekkaasta työstään musiikin vapaan kentän toimintaedellytysten kehittämiseksi. Palkinto on arvoltaan 5 000 euroa.


15.10.2015

Ohjelman muutos

Courtside Jam Interview - Robert Jordan (Fox Sports) siirtyy perjantaille: klo 10 Raide 5.


15.10.2015

Vuoden 2015 musiikkialan naisyrittäjä on Suvi Kallio

Vuoden musiikkialan naisyrittäjäpalkinnon saa tänä vuonna Flow Festivalin toimitusjohtaja Suvi Kallio. Naisyrittäjäpalkinnon myöntävät Music Finland ja Musiikki & Media yhdessä, ja se jaetaan 17.10.2015 Tampereella Musiikki & Media Industry Awards ‑gaalassa.

Palkintoraati perustelee valintaa seuraavasti:

“Musiikkialalla uusien konseptien ja menestystuotteiden syntyminen vaatii riskinottoa ja rohkeutta. Flow Festivalin yhtenä perustajana, osakkaana ja toimitusjohtajana Suvi Kallio on ollut keskeinen tekijä siinä, että Flow Festivalista on kasvanut runsaassa kymmenessä vuodessa merkittävä ja menestynyt kansainvälinen ilmiö sekä brändi. Flow Festival on tuonut uusia tuulia sekä musiikkialalle, matkailulle että Suomi-kuvalle. Riskejä ei ole kaihdettu festivaalin vakiintuessa ja kasvaessakaan, vaan festivaali on lähtenyt rohkeasti laajenemaan myös ulkomaille.”

Suvi Kallio on onnistunut luomaan pitkän uran alalla, jolla vastaavissa asemissa ei nähdä kovin paljoa naisyrittäjiä.

“Tuntuu hyvältä saada tunnustusta menestyksestä yrittäjänä festivaalialalla jossa riskit ovat suuria ja epävarmuus jatkuvasti läsnä. Olemme onnistuneet luomaan hienon, ajassa kiinni olevan festivaalin, jonka ohjelma ja palvelut ovat kilpailukykyisiä myös kansainvälisessä vertailussa. Jaan tunnustuksen kiitollisin mielin visionääristen yhtiökumppaneideni ja upean tiimimme kanssa“, Kallio kiittää palkinnostaan.

Vuoden musiikkialan naisyrittäjäpalkinto myönnetään musiikkialalla toimivalle yrittäjänaiselle. Tavoitteena on esitellä yksi menestystarina ja sen kautta kannustaa naisia yrittäjyyteen musiikkialalla. Samalla pyritään parantamaan musiikkialalla toimivien naisten edellytyksiä tuloksekkaaseen työhön. Palkinto jaetaan nyt kolmatta kertaa.


12.10.2015

Tampere Music Award Holger Tiefenbachille

Tänä vuonna kuudetta kertaa jaettava Tampere Music Award –palkinto ojennetaan miehelle, joka on ollut merkittävässä roolissa erityisesti suomalaisen metallimusiikin kansainvälistymisessä ja vientityössä. Yli 27 vuotta musiikkibisneksessä vaikuttanut saksalainen Holger Tiefenbach tunnetaan viimeisen 20 vuoden ajalta maailmanlaajuisen metalli-levy-yhtiö Nuclear Blastin jakelupäällikkönä, mutta alan monitaituri on kunnostautunut yhtiössä myös A&R-, tuotanto-, markkinointi, managerointi-, AD- ja postimyyntitehtävissä.

Suomea ja suomalaista metallimusiikkia rakastava Holger ”Holle” Tiefenbach on ollut avaintekijänä vaikuttamassa suomalaisten metalliyhtyeiden kiinnityksiin Nuclear Blast–yhtiölle. Muun muassa Nightwish, Children of Bodom, Amorphis, Sonata Arctica ja Stratovarius ovat saaneet yhtiöstä uralleen kodin, osaavan tiimin ja kansainväliset lähtökohdat.

Määrätietoisella työllään suomalaisen metallimusiikin edistämiseksi, Holger on vaikuttanut genren edustajien maailmanlaajuisestikin tunnettuihin menestystarinoihin ja niiden tuottamiin tuloksiin. Tiefenbach on tuttu näky Suomessa, jossa hän on oman arvionsa mukaan vieraillut yli 150 kertaa niin festivaaleilla, bänditapaamisissa kuin vapaa-ajallaan.

Työtä pelkäämätön Holger on työskennellyt 180 artistin kanssa ja ollut mukana tekemässä 1300 albumijulkaisua. Hän muistelee aikoja Nuclear Blast –yhtiössä:
”Monia unelmia on toteutunut matkan varrella. 21 vuotta sitten päätimme, että Nuclear Blastistä tulee maailman johtava metallimusiikkiyhtiö, teemme maailmanvalloituksen, ja me teimme sen! Olen saanut työskennellä hienojen yhtyeiden ja niiden jäsenten sekä taustavaikuttajien kanssa, saanut paljon uusia ystäviä ja nähnyt maailmaa eri laidoilta. Ei ole ollut yhtään syytä, miksi olisin koskaan lähtenyt yhtiöstä! ”
Holger Tiefenbachin yksi pitkäaikaisimmista unelmista toteutui viime vuonna, kun Nuclear Blast kiinnitti Slayer-yhtyeen.

"Olen tuntenut Hollen varmaankin 20 vuotta. Sinä aikana hän ei ole juurikaan vanhentunut. Vastaavia duracellejä ei montaa alalla ole. Hänen kiintymyksensä Suomeen noina vuosina on ollut helposti aistittavissa. Holger on tehnyt suurenmoisen työn suomalaisen musiikin viemiseksi maailmalle", sanoo pitkään Spinefarm-yhtiönsä kanssa suomalaisten metallibändien ja Holgerin kanssa työskennellyt Ranka Kustannuksen Riku Pääkkönen.

Holger on ehkäpä pätevin Export Manager mitä olemme missään levy-yhtiössä maailmalla tavanneet. Hän omaa ihmeellisen kyvyn muistaa ulkoa useimpien Nuclear Blastin yhtyeiden myynnit maakohtaisesti sekä tuntee henkilökohtaisesti kunkin maan jakelijat ja yhteistyökumppanit yli 20:n vuoden kokemuksellaan. Suomea kohtaan Holgerilla tuntuu olevan erityinen suhde: onhan kaveri käynyt maassame yli 50 kertaa ja hän onkin suurelta osin vastuussa monen suomalaisen raskaamman yhtyeen breikkaamisesta Euroopan markkinoilla. Holgerin ‘no bullshit’ -linja olkoon esimerkkinä jo oleville sekä tuleville levy-yhtiöihmisille ihan ympäri maailman. Hieno mies”, kommentoi NIghtwishin manageri Ewo Pohjola.

Palkinnon jakaminen on osa Tampereen kaupungin ja Musiikki & Median yhteistä strategiaa, jonka avulla Musiikki & Median kansainvälistä kilpailukykyä kasvatetaan luomalla tapahtumasta keskeinen suomalaisten, pohjoismaisten, Venäjän ja Baltian sekä koko Euroopan musiikkialan ammattilaisten kohtauspaikka. Palkinnon luovuttaa Tampereen kaupungin apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki.

Tampere Music Award –palkinnon on suunnitellut seppämestari Jorma Dahlström.

Tiefenbach vastaanottaa palkinnon lauantaina 17.10. Musiikki & Median vuotuisessa Industry Awards –gaalassa Tampere-talossa.


10.10.2015

Seminaariohjelmassa kaikkien aikojen runsain tarjonta!

Musiikki & Median seminaariohjelmassa kaikkien aikojen runsain tarjonta! Liki 70 erilaista ohjelmanumeroa. 

Viimeisinä julkistettavissa paneeleissa otetaan selvää, mitä televisiolle kuuluu, miten breikataan uusia artisteja, ketkä ovat live-bisneksen uudet pomot ja mikä on festivaalien ja kulttuuriorganisaatioiden sosiaalinen vastuu. Lue lisää päiväkohtaisesta seminaariohjelmasta.« Edelliset 5   Seuraavat 5 »